به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، توران ولیمراد مدیر شورای همکاری زنان درباره استمرار دورکاری زنان گفت: خانمها در دورکاری فرصت خوبی برای مدیریت فرزندان و حتی تصمیم به بارداری داشتند. چراکه علاوه بر انجام کار از راه دور توانستند کنار فرزندانشان باشند و نگران از دست دادن شغل نیز نباشند.
او افزود: در قانون پنجم توسعه، دولت موظف شده بود که برای دورکاری زنان زیرساختهای لازم فراهم کند، اما این موضوع به تاخیر افتاده بود، حتی در این زمینه آئین نامه لازم هم مصوب شده بود و جزئیات اجرای دورکاری با اولویت قرارگرفتن زنان از نظارت تا پیگیری کارها نوشته شده بود.
ولیمراد ادامه داد: آیین نامه دورکاری، سال ۸۹ مصوب شد و تبصره ماده ۴ مشخص کرده که اولویت دورکاری با زنانی است که فرزند معلول یا فرزند زیر ۶ سال دارند و باردار هستند.
مدیر شبکه ایران زنان بیان کرد: کرونا فرصتی بود که بستر لازم برای دورکاری فراهم شود، اما بعد از فروکش کردن کرونا بخشنامه حضور کارمندان در محل کار صادر شد و در اینجا معاونت زنان تقاضای این را داشت در ارتباط با زنانی که فرزند زیر ۶ سال و فرزندان دبستانی دارند بخشنامه بازگشت به کار اجرا نشود.
وی اضافه کرد: بعد پیگیری معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری، معاون امور استخدامی کشور قبول کرد تا جاییکه امکان دارد و مافوق موافق است دورکاری مادرانی که فرزندان خردسال و دبستانی دارد ادامه داشته باشد.
ولیمراد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه استمرار دورکاری زنان توافق با کارفرماست یا کارفرما طبق قانون ملزم بر اجرای دورکاری زنان است؟ تصریح کرد: کارفرما را نمیتوان الزام کرد، چراکه کارفرما از نحوه کار باخبر است. به عنوان مثال دورکاری اساتید دانشگاه شاید در بخشی از فعالیت ها برقرار باشد، ولی اجرای دورکاری بستگی به نوع کار دارد. در این دوره زیرساخت دورکاری که در برنامه پنجم توسعه گفته شده بود، عملیاتی شد و ریاست هر مجموعه براساس نوع کاری که از افراد میخواهد مجاز است تصمیم بر استمرار اجرای دورکاری بگیرد.
مدیر شورای همکاری زنان در پاسخ به سوالی دیگری مبنی بر اینکه دورکاری زنان چه تاثیری در بحث فرزندآوری و جمعیت دارد، اظهار کرد: مسئله جمعیت و فرزندآوری یک موضوع تکبعدی نیست و ابعادی مختلفی در این حوزه تاثیرگذار است. مسئله دورکاری یکی از عوامل موثر در این خصوص است. چراکه مادر در خانه علاوه بر انجام کار در کنار فرزندش قرار دارد.
او درباره اجبار دورکاری زنان برای کارفرمایان، خاطرنشان کرد: دورکاری کلا امکان اجباری شدن برای کارفرمایان را ندارد و باید در این خصوص کارفرما برحسب نوع کار تصمیمگیری کند. چراکه برخی از کارها امکان دورکاری ندارد.
نظر شما